Ιωάννης Επ. Γεωργούλης

Ο ιατρός Ιωάννης Επ. Γεωργούλης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Παθολογίας και τον τίτλο ειδικότητας της Αιματολογίας, ενώ του απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Υπηρέτησε την Ιατρική από διάφορες θέσεις, από τις οποίες καθοριστικές στη διαμόρφωση της ιατρικής του πορείας υπήρξε η Αιματολογική Κλινική του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το Καντονιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας στην Ελβετία.

Στα πλαίσια των επιστημονικών του ενδιαφερόντων παρακολούθησε επί σειρά ετών Παθολογική Ανατομική στο Institut für Pathologie der Universität Basel-Switzerland (καθηγητής Hans Ulrich Zollinger), ενώ εκπαιδεύτηκε σε θέματα Ογκοκυτταρογενετικής/Μοριακής Βιολογίας και Προγεννητικού Ελέγχου στο Tumor Genetik Labor του Kantospital-Basel (καθηγητής Hansjakob Müller) και στο Human Genetik Labor του Kinderspital-Basel αντίστοιχα (καθηγήτρια Erica Bühler).

Στον ιδιωτικό τομέα, δημιούργησε και διηύθυνε για αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη Πρότυπο Εργαστήριο Κυτταρογενετικής και Προγεννητικού Ελέγχου.

Στα πλαίσια του ΕΣΥ ανέλαβε τη διεύθυνση του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βεροίας  και από το έτος 1987 έως τα τέλη του 2010 είχε τη διεύθυνση του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου "Γεώργιος Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη. Από τη θέση αυτή οργάνωσε πρότυπο Αιματολογικό Εργαστήριο, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη της αιμόστασης-θρομβοφιλίας, αλλά και στη μελέτη των έμμορφων στοιχείων του αίματος και των αιμοσφαιρινοπαθειών.

Είναι πατέρας τριών παιδιών, του Νικόλα, του Ανδρέα και της Χριστίνας.  


Θρόμβωση ­­­­­­­­­­και Αιμορραγία στη Μαιευτική και Γυναικολογία
 
 

 
Θρομβοφιλία / Δρ Ιωάννης Επ. Γεωργούλης / θρομβοφιλία και κύηση © 2011 | Powered by VS PANEL v.7.5.5
Made in Vertigo Studios